جست و جو در دنياي وهم و خيال
جست و جو در دنياي وهم و خيال
جست و جو در دنياي وهم و خيال
آشنايي با اختلالات خواب در کودکان
1-بدخوابي يا بي خوابي
2-کابوس
اين وضعيت 1 يا 2 دقيقه بيشتر طول نمي کشد و پس از بيدار شدن، ترس و آثار آن در کودک براي مدتي باقي مي ماند. با وجود توصيه و اطمينان اطرافيان ممکن است کودک يکي، دو ساعتي به خواب نرود. در کابوس، کودکان نسبت به اوضاع و احوال کاملاً هوشيارند و اطرافيان و اشيا را مي شناسند. در کودکان و نوجوانان تکرار خواب هاي ترسناک يا بختک باعث به هم خوردن تعادل رواني مي شود و اگر احياناً وجود بيماري در کودک باعث چنين حالتي شده باشد، شدت بيماري افزايش مي يابد. در کابوس کودک فقط با رويايي ترسناک مواجه است، ولي توهمي ندارد. کابوس تنها مربوط به دوران کودکي نيست، بلکه در بزرگسالان به خصوص افراد مضطرب و نگران نيز ديده مي شود.
3-وحشت شبانه
اين جريان معمولاً 5 تا 10 دقيقه طول مي کشد. کودک در اين وضع به محيط اطراف خود توجهي ندارد، اطرافيان و اشيا را نمي شناسد، عرق مي کند و پس از آن که اين حالت خاتمه يافت، مجدداً به خواب مي رود. او پس از بيداري صبح روز بعد چيزي از وقايع شب گذشته را به خاطر ندارد و انگار که چنين اتفاقي نيفتاده است. ضمناً چنانچه از وقايع شب گذشته چيزي هم به خاطر داشته باشد، قادر به بيان و توصيف آنها نيست و به نظر مي رسد کودک يک نوع توهم بينايي ترسناک داشته است.
4-راه رفتن در خواب
اين اختلال به ندرت ممکن است نشانه اي از بيماري صرع باشد. بدون شک راه رفتن در خواب خطرناک است، ولي به ندرت ممکن است کسي که در خواب راه مي رود به خود يا ديگران صدمه بزند. علت راه رفتن در خواب را قطع و از بين رفتن کنترل قشر مغز بر اعصاب محيطي مي دانند. در راه رفتن در خواب، قشر مغز خواب است، ولي اعضاي محيطي فعالند و ممکن است عوامل فيزيولوژيکي يا رواني- حرکتي در ايجاد آن مؤثر باشند.
منبع: کانون خانواده 229
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}